Appropå dålig självkänsla

Appropå det här med dåligt självförtroende och dålig självkänsla.

Hur många gånger har du inte kännt att "Idag är en bra dag och idag är jag riktigt på G" när du sitter i klassrummet/jobbet/bussen eller var som helst. Du känner dej bekväm och du vet att du kanske är tillexempel; Smartast, roligast eller snyggast i rummet (Eller där du befinner dig). Plötsligt kommer det in någon annan person som du uppfattar är mycket smartare, roligare, snyggare eller bättre än dig och din självkänsla sjunker som en trasig ballong. Genast känner du dig mindre på G och du tar automatiskt mindre plats än vad du skulle gjort annars om inte "den" var där.

Känner du igen dig?

Stopp och belägg. För det första måste du inse att det alltid kommer att finns folk i närheten som är bättre än du på något. Det bara är så, man kan inte vara bäst på allt och alla har både svaga och starka sidor. Det är något som man verkligen måste lära sig att inse och ta på rätt sätt. Varför ska du låta någon annan ta din självkänsla - Utan att ens ha gjort något - Det vill säga endast geonom att närvara.

Vi tar det igen: En person, tar din självkänsla genom att ENDAST vara där.

!? Varför ska du låta någon trycka ned dig utan att den ens gör något. Det är ju liksom inte denna persons mening att göra detta. Personen ifråga, alltså den som trycker ner dej UTAN att göra något har troligen en väldigt stark utstrålning. Vad kommer utstrålningen ifrån? Jo självkänsla. Detta betyder aboslut inte att personen ifråga ska ha bättre självkänsla än du, det kanske är så att du till och med har bättre, men personen låter sig inte tryckas ned av det.

Låter du din självkänsla bli en trasig ballong så kommer din utstrålning även påverkas av detta. Du blir automatiskt tystare, och ser också mindre engagerad ut, när du sitter och tänker på hur mycket bättre just "Den" personen är än du själv". Du skapar också ett slags hat till denna och skyller på även på "den", även fast det endast är i DITT huvud som du på något sätt bara TYCKER att "den" är divisioner bättre än dej. För så är det inte.

Alltså, istället för att bli "nedtryckt" ska du stå på dej. Liksom, face the fact, "den" är tillexempel snyggare än dej. MEN du är smartare och mycket sötare. Kör på det då! Skratta och le och brinn för saken du ska göra. Stråla och bli inte osäker på dig själv. Tänk att "den" ska bli imponerad av dig istället för tvärt om. Jag lovar att snart glömmer du bort tankarna som du hade innan, om att "den"  var bättre än dej. Snart inser du att din självkänsla snarare kommer att växa.
Alltså vi tjejer (även killar) är så komplicerade. Vi spelar mot varandra på detta vis. När vi egentligen borde hjälpa och styrka varandra.
Jag hoppas att med detta inlägg, att du som läste det nyss har blivit lite inspererad. Låt alltid din självkänlsa försvinna pågrund av någon som du tror är bättre, ingen är bäst, alla är bra på olika sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0